Velkommen til meg

Jeg heter Monica og bor på Krøderen, ca 15 min fra foten av Norefjell og ca 10 mil fra Oslo. Som nærmeste nabo har jeg naturskjønne omgivelser med skog, fjell og Krøderfjorden. Alt dette benytter jeg og hundene oss av daglig. Dyr, og spesielt hester og hunder har jeg drevet med omtrent hele livet. Jeg driver oppdrett av Jack Russell Terrier under kennelnavnet Lucky Jack.

Slik ser huset ut fra veien

 

 

 

 

 

 


 

I 1996 fikk jeg min første Jack Russell og dette var en rase som jeg raskt ble betatt av. Min første JRT som het Dennis kom fra England. På den tiden var ikke rasen registrert som egen rase hos FCI, så den var ikke registret i Norsk Kennel Klub. Han hadde kupert hale, rokokko-bein og var sterkt overfarget. Det var også derfor han ikke ble med på innmønstringene da dette tok til i 2001.

Dennis er her 5 år

 

 

 

 

 

 

 

Men, har man først skaffet seg en JRT, kommer det fort flere i huset. Min andre JRT, Pepsi Light, ble med på innmønstring i Fredrikstad og ble godkjent. Hun fikk et CERT av en dommer på en utstilling og en 3 premie av en annen. Dette syntes jeg var merkelig og begynte å studere rasen nærmere. Jeg kom i kontakt med folk som kjente rasen godt og hvordan utviklingen i hjemlandet (Australia) hadde vært. Det er den Australske JRT som vi har fått rasestandarden fra.

Australienerne tok allerede på slutten av 60-tallet for seg den kortbente JRT og drev målrettet avlsarbeid på disse. Noen av de første oppdretterne som satte igang var bla annet Malung, Baylock og Myrmidon. Jeg kontaktet Jocelyn som drev Kennel Myrmidon, men desverre døde hun før jeg rakk å få en valp. Jocelyn har fått fram rundt 120 championer i sitt avlsarbeid.

Jocelyn med noen av hennes hunder

 

 

 

 

 

 

Jeg fant ut at det var en kennel i Finland som hadde Myrmidonhunder og tok kontakt med Helena Kastari. Hun driver Kennel Kinapak og har fått fram mange fine hunder. Hun hadde vært nede i Australia og hentet opp 2 hunder (en tispe og en hannhund) fra Myrmidon.

Helena er målbevist med sitt oppdrett og vinner mye på utstillinger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hannhunden, Myrmidon Jack Danzey, er international champion og var den første Jack Russell i verden som fikk tittelen International Skjønnhets Champion. Danzey er pappaen til to av mine tisper. .

Myrmidon Jack Danzey

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bakover i linjene til mine hunder ligger det så å si bare championer og blant disse kjente hunder som Grand champion (Gr.Ch) Myrmidon Jack Cam og Gr.Ch Pretorium Just Kando. Myrmidon Jack Cam var den første Grand Championen i verden. Jeg er også stolt av å ha Malung Jim Beam i mine linjer. Han var den første JRT som ble Australsk champion etter at rasen ble godkjent der i 1991. Han var også den første JRT som ble Best in Show av alle raser (994 hunder)

Myrmidon Jack Cam

Pretorium Just Kando

Malung Jim Beam

Jeg er aktiv i utstillingsringen, noe jeg ser på som naturlig og nødvendig da jeg driver med oppdrett og avl. Jeg driver mitt avlsarbeide i tråd med NKKs etiske retninglinjer for avl og oppdrett, og følger NTK rasegruppen for Jack russell terrier sine avlskriterier med tanke på premiering og helsetesting av de hundene som skal videre i avl. Foruten utstilling er det blodspor som er min største aktivitet. Målet er å få hundene godkjent som ettersøkshunder. Jeg er også aktiv i rasegruppen, og har sittet i styret over flere år.

Fra utstillingsringen

På blodspor

Fra kunsthitrening

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hjemme har jeg 5 JRT som lever som familiehunder sammen med meg. Jeg kan ikke få fullrost denne rasen. Den er ikke bare pen å se på, men den har et fantastisk gemytt også. Åpne, glade, tillitsfulle og ikke minst herlige personligheter.

Mor og "barna" i sofa'n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avlsarbeidet som er lagt ned i Australia skal jeg prøve så godt jeg kan å videreføre.

Hilsen
Monica